| Bezoekersrecord voor Dibevo-vakbeurs

Hondenmanden, krabpalen, aquariumtoebehoren, tal van speeltjes en allerlei soorten voer. Op de Dibevo-vakbeurs zijn professionals in de huisdierenbranche de afgelopen drie dagen geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen in de...

Hondenmanden, krabpalen, aquariumtoebehoren, tal van speeltjes en allerlei soorten voer. Op de Dibevo-vakbeurs zijn professionals in de huisdierenbranche de afgelopen drie dagen geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen in de branche. De beurs in Gorinchem trok een recordaantal van ruim 4800 bezoekers.

De noviteitengalerij trekt op de laatste dag nog veel bekijks. Zo’n tachtig producten van even zoveel standhouders staan uitgestald aan het einde van de evenementenhal. Van een lichtgevend speeltje in het donker, tot ‘Snuffle Dog’ bier - een dorstlesser voor honden in smaken kip en rund - en de ‘PetUrn’ - een biologisch afbreekbare laatste rustplaats voor husdieren – zijn in de race.

Ook op diverse zakken voer kan gestemd worden. Zoals op de light-lijn van Happy Dog. “Van de bijna 2 miljoen honden in Nederland is naar schatting zo’n 30% te dik. Een serieus probleem”, weet importeur Arian Tak. “Om de gewichtsafname van te zware honden te vergemakkelijken heeft Happy Dog Supreme Fit & Well Light 1 geïntroduceerd. Het enige niet diëtische light-concept op basis van het Low Carb-plan.”

Voor Arian Tak kwam de beurs overigens op een goed moment dit jaar, vertelt hij later in zijn stand. Het blijkt voor de Brabander een goede plek om de nieuwe recepturen en verpakkingen van zijn diervoeder aan een breed publiek te laten zien. Vlak achter de galerij worden ondertussen doorlopend trimdemonstraties gegeven. Poedels staan op een verhoging om te worden getrimd, terwijl de trimmers ondertussen uitleggen over onder meer het trimmen met opzetkammen.

Het thema van de beurs; leren, durven, doen! wordt tijdens de drie dagen in Gorinchem door brancheorganisatie Dibevo in de praktijk gebracht met diverse lezingen, die inhaken op vakkennis én mensenkennis. Zo houdt Rob Oldenburg de aanwezige ondernemers en winkeliers een spiegel voor. Want niet internet, of de crisis is de grootste vijand van de ondernemer, nee dat is de ondernemer zelf, meent Oldenburg. En dus geeft hij de aanwezigen op basis van een praktijkvoorbeeld inzicht, hoe zij met die grootste vijand om kunnen gaan.

Iedere beursdag is vervolgens afgesloten door dierenarts Ronald Bergsma. Hij kan er tijdens zijn lezing niet vaak genoeg op hameren: een goede relatie tussen dierenspecialist en dierenarts is essentieel. Want vaak genoeg krijgen eigenaren van een dierenspeciaalzaak, trimsalon of pension vragen van klanten die te maken hebben met de gezondheid van hun huisdier. Wanneer adviseer je wat en op welk moment verwijs je door naar de dierenarts? Bij een goede band met een dierenarts wordt die vraag minder ingewikkeld.

Een sfeerimpressie van de beurs is te zien op de website van Dibevo.

Terug
Zoek