Zo gaat het uw kat pas echt goed!

Kattenbezitters die hun verantwoordelijkheid serieus nemen stellen ons steeds opnieuw vragen. Wij hebben ze hier verzameld en beantwoord. Lees hier wat uw kat gezond en gelukkig maakt - van voeding tot aan de verzorging. Maak ook gebruik van de overige aanbiedingen die wij voor u hebben: laat u individueel adviseren of wendt u zich tot onze serviceafdeling. Hartelijk welkom bij kattenvrienden!

Gewichtsproblemen

Mijn kat heeft de neiging tot overgewicht!

Bij gewichtsproblemen is het belangrijk om een voer met minder vet te gebruiken en daarbij de stofwisseling optimaal te ondersteunen! Kleinere porties, regelmatige gewichtscontroles en het mengen met Happy Cat Adult Light helpen bijtijds overgewicht te voorkomen! Om "af te vallen" kan dit puur of gemengd met de minder vet bevattende Adult-soort Voralpen-Rind worden gegeven!

Wanneer uw kat een zeer sterk overgewicht heeft, moet u voorafgaand aan het afvallen altijd eerst uw dierenarts raadplegen!

Voorkomen van nierstenen

Hoe kan de 'vorming van nierstenen' worden voorkomen?

Als 'woestijndieren' kunnen katten hun urine zeer sterk concentreren. Daarom bestaat bij hen een neiging tot de vorming van nierstenen. Bij de receptuur van de Happy Cat Supreme producten wordt natuurlijk al preventief rekening gehouden met deze aanleg! Alle soorten HAPPY CAT uit onze Supreme-lijn (behalve het nierdieet) bevatten iets meer zuur om nierstenen te voorkomen. De kat moet altijd over voldoende vers water kunnen beschikken: zet zo mogelijk meerdere waterbakjes neer en plaats de waterbak niet direct naast het voerbakje. Dieren met een sterke aanleg kunnen ondanks alle voorzorgsmaatregelen problemen krijgen, daarom moet u uw kat altijd aandachtig observeren!

Huid en vacht

Welk voer is geschikt bij vacht- en huidproblemen?

Alleen de beste ingrediënten en een hoog gehalte aan essentiële voedingsstoffen– zoals bij alle Happy Cat Supreme producten – garanderen een optimale verzorging en bieden de best mogelijke basis voor een glanzende, zijdezachte vacht en een gezonde huid! Vooral bij jeuk en terugkerende problemen moet een dierenarts uitzoeken waar de oorzaken liggen!
 

Waar moet op worden gelet bij langharige katten?

Langharige katten krijgen bij het wassen niet zelden duidelijk meer haar binnen dan hun kortharige soortgenoten. Als de vacht dof is, vervilt deze gemakkelijker. Een voeding van hoge kwaliteit, zoals Happy Cat Supreme, voor een zijdezachte vacht en met inhoudsstoffen ter voorkoming van de vorming van haarballen is hier een must! Zelfs het beste kattenvoer is echter geen vervanging voor een regelmatige en grondige vachtverzorging door de verantwoordelijke kattenbezitter!

Vertering

Wat moet ik doen bij spijsverteringsstoornissen?

Bij dieren met een gevoelige spijsvertering mag uitsluitend een zeer hoogwaardig voer worden gebruikt, zoals Happy Cat Supreme. Als men een passend voer heeft gevonden, dan dient men een wisseling van het voer indien mogelijk te vermijden of de overstapperiode heel voorzichtig over een periode van ca. 7 dagen te verspreiden. Als zich vaak problemen voordoen, dan is een grondig onderzoek bij de dierenarts nodig!

Tanden

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kat gezonde tanden krijgt en houdt?

Zoals bekend is droogvoer zeer belangrijk voor de tandverzorging en versteviging van het gebit! Hierdoor kan tandsteen bij dieren die daarvoor aanleg hebben, niet helemaal worden voorkomen, maar de vorming ervan kan wel worden uitgesteld. Een ander belangrijk aspect is dat het stuk bijten van grotere brokken het steunweefsel van het gebit ondersteunt en losse tanden helpt voorkomen! Alle Happy Cat brokken zijn overigens ideaal om door het natvoer te mengen. Vooral de grotere brokken van Happy Cat Adult Large Breed of de large brokken van Happy Cat Adult Voralpen-Rind stimuleren de tandverzorging bij de liefhebbers van natvoer!

Zoek